@AnetaJest kilka niepewności w takim przypadku. 1. Ilość ciasta pewnie nie zmieści się w jednej tortownicy. 2. Podwójna ilość ciasta może się nie dopiec w środku. Trzeba by było wydłużyć czas pieczenia. 3. Potrzebny byłby pewnie wysoki rant do pieczenia, 4. Chcąc uzyskać równe blaty łatwiej przekroić dwa na pół, niż ciąć z całości. Pewnie się da, ale trzeba uwzględnić powyższe uwagi. Wydaje mi się, że na dwie tortownice jest po prostu najłatwiej, co nie znaczy, że się inaczej nie da 😉
@AgnieszkaNie, ponieważ stężeje w lodówce i nie będzie nadawał się do przełożenia.
Trzeba poczekać aż mus owocowy zacznie tężeć, wmieszać ubitą śmietankę i od razu przełożyć blaty. Wtedy konsystencja musu będzie odpowiednia na przełożenie.
@ANETAJeśli ciasto ma być zrobione z połowy porcji to należy wszystkie składniki podzielić przez 2. Proszę najlepiej zmierzyć swoją formę i przeliczyć składniki według uzyskanego przelicznika. Tutaj podaję bezpośredni link do przelicznika fom do pieczenia: https://domowe-wypieki.pl/porady/przelicznik-form-do-pieczenia
Wyszło Super.Stosowałam się do przepisu. Jedyny błąd to nie po równo rozdzieliłam ciasta z czego białej masy wyszło mi trochę więcej. Poza tym ciasto wspaniałe. Pulchne i pyszne. Dziękuję
Trzeba poczekać aż mus owocowy zacznie tężeć, wmieszać ubitą śmietankę i od razu przełożyć blaty. Wtedy konsystencja musu będzie odpowiednia na przełożenie.