·
2 lat temu
Dzisiaj robiłam bułeczki według przepisu . Tylko zamiast maska dałam 2łyżeczki oliwy. Wyszły super i smaczne
Miękkie, puszyste, pszenne bułki kajzerki, z chrupiącą skórką.
1 szklanka = 250 ml
Ciasto:
Uwaga:
* Jeśli używacie drożdży świeżych to można przygotować najpierw zaczyn. (Nie jest to jednak konieczne. Bułki wyrosną również, jeśli połączymy od razu wszystkie składniki). Zaczyn przygotowuje się, łącząc lekko ciepłą wodę, pokruszone drożdże, cukier i kilka łyżek mąki. Całość należy przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Wyrośnięty zaczyn należy połączyć z resztą składników i dalej postępować jak w przepisie.
Źródło: Przepis pochodzi ze strony: www.cincin.cc
Czas: |
Czas przygotowania:
Czas pieczenia:
Czas oczekiwania:
|
|
Ilość porcji: |
8 |
|
Trudność: | łatwa | |
Koszt: | niski |