·
2 lat temu
Bułeczki wyszły niesamowite! Choć musiałm dodać troszke więcej mąki, proces odczekania już z gotowym ciastem do piekarnika skróciłam do około7 minut. Bułeczki są rewelacyjnie mięciutkie :)
Wytrawne bułeczki z ciasta drożdżowego, przygotowanego jak na pizzę, nadziane klasycznym, zielonym pesto z bazylii. Kształtem przypominają "Hamburskie bułeczki cynamonowe". Ciasto z nadzieniem zwija się w ślimaka, kroi na części i przez środek każdej bułki wciska np. trzon łyżki drewnianej, co powoduje, że ciasto ze środka rozjeżdża się na boki i nadaje bułeczkom ich klasyczny kształt. Bułeczki pasują na śniadanie, kolację lub po prostu w międzyczasie jako przekąska.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość sztuk: |
ok. 12 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |