·
5 lat temu
Hej, zrobiłam drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym z tego przepisu, na wierzch polewa czekoladowa posypana mielonymi orzechami. Użyłam orzechów włoskich uprzednio uprażonych na suchej patelni. Rewelacja!

Najprostsza i najszybsza do przygotowania masa orzechowa. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki łyżką i gotowe ;).
Taką masę orzechową można wykorzystać do różnych wypieków. Można zrobić rogaliki np. według przepisu: "Rogaliki krucho- drożdżowe" i użyć tej masy jako nadzienia. Można upiec drożdżówki z nadzieniem orzechowym, według przepisu: "Drożdżówki z makiem", zastępując masę makową masą orzechową według proporcji podanych poniżej. Można przygotować również "Wieniec orzechowy" lub "Orzechowe ślimaczki".
|
Czas: |
Czas przygotowania:
Czas oczekiwania:
|
|
|
Ilość: |
ok. 540 g |
|
| Trudność: | łatwa | |
| Koszt: | średni |
