garść jagód lub borówki amerykańskiej (świeżych lub mrożonych)
Dodatkowo:
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
W drugiej misce wymieszać trzepaczką mleko (lub wodę gazowaną), olej i jajka.
Następnie wymieszać trzepaczką składniki z obu misek. Nie mieszać długo, lecz tylko do momentu połączenia się składników.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasta do ok. ⅔ wysokości papilotki.
Na każdym muffinku położyć po kilka jagód. (Nie wciskać w ciasto).
Muffinki piec w nagrzanym piekarniku ok. 20- 25 minut, do suchego patyczka, w temperaturze 200°C (grzałka góra- dół). Po upieczeniu muffinki wyciągnąć z piekarnika i pozostawić na 5- 10 minut w formie. Następnie wyciągnąć z formy na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Ewa·
6 lat temu
Zawsze robię według tego przepisu. Sam przepyszne (heart)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Marta·
1 lat temu
Nie wiem czemu nie wyrosły i wyszedł zakalec :(
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Wiktoria·
2 lat temu
Dzisiaj wykorzystałam ten przepis jest rewelacyjny, najlepsze muffiny jakie upieklam, już przepis zapisany na przyszłość,
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Małgorzata ·
2 lat temu
Właśnie odbyła się degustacja.Mufinki wyszły super.Można czekać na gości.Zamiast jagód użyłam czekolady.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
KASIA·
3 lat temu
Najlepszy przepis jaki miałam ;)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Ania·
4 lat temu
Nie wiem dlaczego ale wyszły glinowate w środku, A wszystko zgodnie z przepisem .szkoda
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Kasia·
4 lat temu
Przepyszne
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Renata Spiewak·
4 lat temu
Są pyszniutkie,zrobiłam z bananami.Rozpływają się w ustach.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Agnieszka Chylinska·
5 lat temu
(ok)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Bożena Majewska·
5 lat temu
Muffinki wyszły bardzo smaczne, ale przywarły do papierowej foremki. Może ktoś mógłby podpowiedzieć co zrobić, żeby się ładnie odklejały od papieru....
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Atheo·
5 lat temu
Poczekaj aż dobrze ostygną ;)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Niki·
5 lat temu
Użyć silikonowych foremek.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Asiaks80 ·
5 lat temu
To zalezy od papieru. Teraz mam papilotki z oetkera I sà super.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Kiz·
5 lat temu
Są pyszne
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Liv·
5 lat temu
Cool
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Marta·
6 lat temu
Troszkę się przypiekly, ale i tak są pyszne. ;)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Ania·
11 lat temu
Nie jestem nowicjuszem w kwestii pieczenia, ale to moje pierwsze muffiny. Wyszły poprawne, ale bez szału. Mam wrażenie, że zbyt suche, nie popękały, no takie mało muffinkowe. W smaku średnie.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna ·
11 lat temu
[b]Anka[/b] to wyłóż ciasto do dowolnej formy i piecz do suchego patyczka.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
anka·
11 lat temu
Witam. Pilne!!!!! Zaraz przyjdą goście,a, ja nie mam foremek! :-( Czego mogę użyć zamiast nich?! PILNE!!!!!!!!!! Z góry dzięki za pomoc
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Gość·
5 lat temu
I co? Przyszli? ;)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
paulina·
11 lat temu
dzięki za przepis zamiast mleka dałam wodę gazowana i nie dałam jagód dałam czekoladę wyszły smaczne i do tego szybko się rozeszły
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
liska·
12 lat temu
Mufinki wyszly zbyt ciężkie jak na tego typu babeczki, w srodku glinowate. mufinki powinny być puszyste delikatne, a z tego przepisu niestety nie wyjdą takie idealne. Mufiny owszem wyrosły i wyglądają milo dla oka ale w smaku pozostawiają wiele do zyczenia. Przepraszam za moją opinie ale nie wszystko co słodkie i proste jest dobre. Mnie nie usatysfakcjonował ten przepis.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Przypadkowy gosc.·
5 lat temu
Pani do PO nalezy.Zjadliwe wypowiedzi.Wszystkim smakuja .Nawet w krolewskiej rodzinie nie wszystko jest po mysli idealow.Pozdrawiam i zycze milego dnia.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Marta·
12 lat temu
Witam! Muffinki wyszly wysmienite.
Zastanawiam sie jak by smakowaly dodajac maslo zamiast oleju (bardzo lubie posmak maslany w ciastach) i w jakiej proporcji.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Monika·
12 lat temu
Dziękuję za pomoc :) może zrobię 3 rodzaje ;) Pozdrawiam
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Monika·
12 lat temu
Witam ja z taką nietypową prośbą. Jedziemy z narzeczonym na zjazd samochodowy, i on ma w tym czasie urodziny. Chcę mu zrobić niespodziankę, i zrobić tort muffinkowy. Tylko boję się, że jak będę robiła je w czwartek nie wytrzymają do soboty, bo wtedy pewnie go podamy na imprezce. Pani Joasiu może podpowie mi Pani, które muffinki z Pani przepisów będą się nadawały najbardziej żeby zachowały świeżość. Myślałam o tych z jagodami i murzynkowych :)