Babeczki z batonikami Bounty i malinami

21 Komentarzy

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Po upieczeniu „Sernika czekoladowego z batonikami Bounty“ pozostało mi trochę batoników, więc postanowiłam upiec babeczki z tymi batonikami, a że do kokosu pasują maliny, dlatego do każdej babeczki dodałam jeszcze malinę. Babeczki wyszły fajne, lekkie i wilgotne. Są dobre same lub oprószone cukrem pudrem.

Składniki:

  • 125g masła
  • 125g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 250g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100ml mleka
  • 200g batoników Bounty (= 7 sztuk mini Bounty)
  • ok. 15 sztuk malin (mogą być mrożone, wtedy malin nie rozmrażać)
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

  1. Batoniki Bounty pokroić w cienkie paski.
  2. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dalej miksując dodawać po jednym jajku.
  3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo na przemian mąkę i mleko do ciasta.
  4. Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać batoniki.
  5. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. (Wychodzi ok. 15 babeczek). Ciasto wyłożyć do formy. W każdą babeczkę wcisnąć w środek malinę.

2

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, do zarumienienia, w temperaturze 180°C.

3

zegarek

Czas przygotowania:

około 30 min.
zegarek3

Czas pieczenia:

około 20 min.
porcje

Liczba sztuk:

ok. 15
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Hanka · 8 miesięcy temu
    Pycha😋
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna · 9 lat temu
    [b]Magdo[/b] myślę, że tak.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Magda · 9 lat temu
    Pani Joanno, czy zamiast malin mogę dodać do środka trochę marmolady lub kawałek czekolady? Nie rozpłynie się?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna · 9 lat temu
    [b]Gabi[/b] raczej tak. Musisz czymś ubić masło z cukrem na puszystą masę, a następnie z jajkami. To jest ciasto ucierane, a nie muffinki, do których wystarczy tylko trzepaczka.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    gabi · 9 lat temu
    Konieczne jest użycie miksera?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna · 9 lat temu
    [b]Natalio[/b] myślę, ze warto spróbować. Tylko pokrój je na małe kawałeczki.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Natalia · 9 lat temu
    Robiłam te babeczki już dwa razy! i są przepyszne!:)Zastanawiam się czy można by było dodać krówki zamiast batoników? jak Pani myśli? z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :) Pozdrawiam ciepło!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna · 9 lat temu
    [b]Magdo[/b] możesz dać pół na pół serek mascarpone ze słodką śmietaną i cukier puder do smaku.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Magda · 9 lat temu
    Bardzo dziękuję za odpowiedz. A czy ma Pani jakiś sprawdzony przepis na krem z mascarpone? Chciałam takie babeczki przygotować na urodziny syna. Dobrze by było gdyby w temperaturze pokojowej przetrwały choć trochę. Boję się że krem może się szybko rozpuścić...
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna · 9 lat temu
    [b]Magdo[/b] jasne :-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Magda · 9 lat temu
    Babeczki są wyśmienite. Z podanego przepisu wyszło mi aż 16 sztuk i od razu wszystkie zostały zjedzone zanim wystygły :) Czy można te babeczki podawać z kremem z serka mascarpone?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    igamysz · 10 lat temu
    Witam , mój chlopak zrobił mi te babeczki i nie wiezyłam że to naprawdę On !
    Były przepyszne, jedne z najlepszych babeczek jakie jadłam w życiu. Gooooorąco polecam :) !
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Kamila · 11 lat temu
    Przepysznotka! Polecam bardzo latwe w wykonaniu i jeszcze bardziej przepyszne. Wyszlo mi 19 smacznych muffinkow! Sam przepis bez batonikow Bounty rowniez smaczny! Smacznego!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Monika · 11 lat temu
    Dziękuję za odpowiedź :) Może jutro podjadę do sklepu i kupię jednak, bo kuszą :)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna · 11 lat temu
    [b]Moniko[/b] wyjdą również bez batoników, ale wiadomo, że batoniki wzbogacają smak.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Monika · 11 lat temu
    Jeśli nie dam batoników zmieni bardzo konsystencję, chodzi mi o to czy wyjdą mimo ich braku
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Edyta · 12 lat temu
    Babeczki wyprobowane:) zrobilam bez polewy, ale i tak byly przesmaczne. Moj maz zjadl prawie wszystkie :P
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Zosia · 14 lat temu
    Jeszcze takich babeczek nie jadłam,ale na pewno zrobię,wyglądają bardzo apetycznie.
    Przepis na 5 ! :lol:
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    asieja · 14 lat temu
    bounty w babeczkach.. ach, pysznie!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    gosiaa99 · 14 lat temu
    fajna ta malinka w środku:)