·
2 lat temu
Uwielbiam makaroniki. Dziękuję za super wyjaśnienie. Zrobię.
Makaroniki z kremem porzeczkowym (porzeczkowy curd). Pyszne, słodko- kwaskowate. Do przygotowania kremu można użyć porzeczek czerwonych lub czarnych. Do tego przepisu zrobiłam krem z czerwonej porzeczki. Masę makaronikową zabarwiłam czerwonym barwnikiem spożywczym, aby pasowało kolorystycznie.
Jeśli pieczesz makaroniki po raz pierwszy to przed przystąpieniem do pracy polecam przeczytać artykuł: "Jak upiec makaroniki".
Ciasto makaronikowe:
Nadzienie:
Kuchnia: |
francuska |
|
Czas: |
Czas przygotowania:
Czas pieczenia dwóch blach:
Czas oczekiwania:
|
|
Liczba sztuk: |
ok. 18 |
|
Trudność: | średnia | |
Koszt: | średni |