·
2 lat temu
Wlasnie zrobilam ten sernik, jest bardzo dobry w smaku :) Zmienilam mąkę na orkiszowa jasna i cukier na ksylitol :) wyszlo cacy. Na pewno powtorze :) dziekuje za przepis
Miałam zamiar upiec sernik, a w lodówce akurat leżały dwa opakowania serków wiejskich. Połączyłam je z serkiem kremowym typu Philadelphia i otrzymałam pyszny, delikatny, kremowy, a zarazem zwarty serniczek. Sernik jest dość niski, na kruchym cieście, a ta ciemna warstwa pomiędzy masą serową, a ciastem to kakao. Sernik ma słodki i delikatny smak.
Składniki:
Ciasto kruche:
Masa serowa:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
* 400g samego serka. Jeśli serek jest płynny należy go odsączyć. Spotkałam się z różnymi serkami wiejskimi. Ma być sam ziarnisty ser. Jeśli kupicie powiedziałabym "wodnistymi", wtedy należy go dobrze odsączyć np. na sitku.
![]() |
Czas przygotowania: |
około 30 min. |
![]() |
Czas pieczenia: |
około 1godz. 35 min. |
![]() |
Czas oczekiwania: |
około 30 min. |
![]() |
Liczba porcji: |
około 20 |
![]() |
Trudność: | średnie |
![]() |
Koszt: | średni |