·
1 miesięcy temu
Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem, tylko zamiast orzechów dodałam migdały i wyszło przepyszne :))
Bezglutenowy i bezjajeczny chlebek bananowy z kawałkami czekolady i orzechów. Bezglutenowa alternatywa dla klasycznego chlebka bananowego. Ciasto jest miękkie, soczyste, bezglutenowe i smaczne. Bardzo łatwe do przygotowania, bez użycia miksera. Wystarczy wymieszać suche składniki z mokrymi, jak w przypadku muffinów.
Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową.
Uwaga:
*Zamiast uniwersalnej mąki bezglutenowej, można użyć 250 g skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej i 100 g mąki ryżowej. (Ciasto będzie rzadsze niż na uniwersalnej mące, ale nie dodawałabym więcej, bo ciasto będzie suche). Jeśli pokombinujecie z innymi mąkami, podzielcie się tym proszę w komentarzu.
Czas: |
Czas przygotowania:
Czas pieczenia:
|
|
Ilość porcji: |
ok. 16 |
|
Trudność: | łatwa | |
Koszt: | średni |