·
1 miesięcy temu
Rewelacja!
Wilgotny chleb niskowęglowodanowy z dużą ilością ziaren słonecznika, dyni i siemienia lnianego. Swoją konsystencję zawdzięcza dodatkowi sera twarogowego z wiaderka. Może być również bezglutenowy (popatrz uwagi). Chleb jest bardzo smaczny, dość łagodny. Pasuje szczególnie do wytrawnych dodatków jak: ser lub wędlina.
Makro 1 z 16 kromek kJ/ kcal: 670/ 160, białko: 12,4g, tłuszcz: 7,9g i węglowodany: 9,1g
Uwaga:
*Zamiast otrębów można użyć 300 g bezglutenowych, drobnych płatków owsianych. Można użyć także innych płatków. Piekłam ten chleb również dodając po 100 g płatków jaglanych, gryczanych i ryżowych.
Źródło: Lekko zmieniony przepis z książki "Schlank und fit, Low Carb Backen".
Czas: |
Czas przygotowania:
Czas pieczenia:
|
|
Ilość porcji: |
ok. 16 |
|
Trudność: | łatwa | |
Koszt: | średni |