Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Lekki sernik na zimno z serków homogenizowanych i galaretki na biszkoptach podłużnych. Sernik wzbogaciłam dodatkiem brzoskwiń i truskawek. Smaczny, orzeźwiający i łatwy do przygotowania.
Składniki:
- 2 galaretki truskawkowe
- 1 galaretka brzoskwiniowa
- 2 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 150g)
- 4 połówki brzoskwiń z puszki
- 300g truskawek
- 300g biszkoptów podłużnych
Sposób przygotowania:
- Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 ½ szklance gorącej wody. Ostudzić.
- Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. 200g truskawek pokroić w drobną kostkę.
- Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć biszkoptami.
- Ostudzoną galaretkę wymieszać z jednym serkiem. Gdy zacznie tężeć dodać truskawki i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
- Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 ½ szklance gorącej wody. Ostudzić.
- Gdy galaretka z serkiem zastygnie, wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów.
- Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
- Ostudzoną galaretkę wymieszać z drugim serkiem. Gdy zacznie tężeć dodać brzoskwinie i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
- Gdy galaretka z serkiem zastygnie, udekorować górę sernika pozostałymi truskawkami.
- Galaretkę truskawkową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Gdy zacznie tężeć wylać na truskawki.
![]() |
Liczba porcji: |
około 12 |
![]() |
Trudność: | średnie |
![]() |
Koszt: | wysoki |
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.