·
11 lat temu
wypróbowałam dziś przepis, kawa naprawdę pyszna, mimo że z braku składników zamiast rumu użyłam niewielkiej ilości olejku rumowego, polecam!
Almkaffee to austriacki specjał. Jej przygotowanie zajmuje tylko trochę więcej czasu niż przygotowanie zwykłej czarnej. Kawa jest bardzo smaczna, ale polecam tylko jedną filiżankę, tak na deser, ponieważ kawa jest wysokoprocentowa.
Składniki na 2 kawy:
Sposób przygotowania:
Smacznego.
Uwaga: Często śmietana jest serwowana oddzielnie, aby każdy mógł sam zdecydować, ile chce śmietany do kawy.
Przepis pochodzi z książki: „Kaffee”’ Elisabeth Bangert, Christine Mahrle.
Czas przygotowania: |
około 10 min. | |
Liczba sztuk: |
2 filiżanki | |
Trudność: | łatwe | |
Koszt: | średni |