·
10 lat temu
[b]Ago[/b] kawa może być dowolna. Parzoną należy przecedzić. Ja dałam z ekspresu.
Kawa ze sporą ilością procentów. Jest serwowana prawie na całym świecie: w Hiszpanii, Irlandii… również w Amsterdamie. Nawet, jeśli nie jesteście fanami likieru jajecznego, to kombinacja likieru, kawy i soku pomarańczowego powinna Wam smakować. Do tego dodatek z karmelu… po prostu super. Oczywiście w szybkiej wersji można z niego zrezygnować. Kawa jest bardzo sycąca i radzę serwować ją samą, bez kawałka ciasta.
Składniki na 2 kawy:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Smacznego.
Uwaga: Jedną szklankę włożyłam do lodówki i nawet na drugi dzień, taka zimna kawa była pyszna.
Przepis pochodzi z książki: „Kaffee und Espresso”. GU.
Czas przygotowania: |
około 20 min. | |
Liczba sztuk: |
2 szklanki | |
Trudność: | łatwe | |
Koszt: | średni |