Żółtka, masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem na najwyższych obrotach na jasną masę.
Dalej ubijając na średnich obrotach, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo mleko. Miksować chwilę, tylko do połączenia się składników.
Następnie wmieszać szpatułką lub łyżką drewnianą kawałki czekolady.
W osobnej misce ubić białka na sztywno. Wmieszać delikatnie szpatułką do ciasta.
Gofrownicę rozgrzać i przed smażeniem posmarować ją masłem, przy pomocy silikonowego pędzelka. Gofry smażyć po parę minut na złoty kolor.
Usmażone gofry najlepiej wyłożyć na chwilę na kratkę kuchenną, wtedy zrobią się bardziej chrupiące.
Gofry są smaczne same, ale można je jeść oczywiście z ulubionym dodatkiem.
Mam pytanie dotyczące jajek Obecnie mogę używać tylko żółtek ponieważ syn ma alergie na białko jaja czy w tych przepisach na gofry będzie to duży problem???