ok. 300 g jeżyn (lub np. malin, kiwi, winogrona, truskawek, porzeczek, wiśni)*
Sposób przygotowania:
Owoce umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki. (Drobne owoce pozostawić w całości).
Bezy pokruszyć na grube kawałki.
Śmietanę ubić na sztywno.
Połowę owoców rozłożyć do szklanek lub pucharków. Na nie wyłożyć połowę bitej śmietany i połowę pokruszonych bez. Następnie wyłożyć resztę owoców, resztę bitej śmietany i bezy.
Podawać najlepiej od razu po przygotowaniu.
Uwaga:
Można użyć również owoce mrożone. Należy je najpierw pozostawić do rozmrożenia i odsączyć z soku.
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Kinga ·
3 lat temu
Bardzo dobry
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Ewelina·
3 lat temu
Witam.Jakiej wielkości pucharki?
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
3 lat temu
Mogę zmierzyć dopiero po świętach, jak będę w domu. Na oko to strzelam, że ok. 250 ml.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Magdalena Bulanda ·
6 lat temu
Witam. czy jak zrobię ten deser rano to do wieczora wytrzyma spodobał mi się i chciałabym go zrobić na słodki stół dla siostry na wesele?
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
6 lat temu
Jeśli będzie trzymany w lodówce to tak. Deser nie jest trwały i w temperaturze pokojowej nie powinien długo stać.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Magdalena Bulanda ·
6 lat temu
Bardzo dziękuję za odpowiedź :) pozdrawiam serdecznie
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Gabrysia·
7 lat temu
czy deser można podać bez bezy bo nie mogę nigdzie dostać bez
pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedzi.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
7 lat temu
Oczywiście, że możesz, ale to wtedy będą tylko owoce z bitą śmietaną. Cały urok z bezami ;)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Jadzia·
11 lat temu
Witam.
Czy ten deser najlepiej jest przygotować zaraz przed podaniem , czy mogę zrobić go np. 5godz przed podaniem?
Pozdrawiam.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
8 lat temu
Jadziu zrób przed podaniem, inaczej bezy zmiękną.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Jadzia·
8 lat temu
Dziękuję za odpowiedź. Jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie, ale bardzo chciałabym się czegoś nauczyć. Robiłam parę rzeczy z Pani przepisów i uważam, że są genialne :-) np tort czekoladowy z bezami i śliwkami jest bajeczny :-) Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Majka·
12 lat temu
Witam:) planuje dzis zrobic ten wspaniale wygladajacy deser:) czy moge do tego zrobic bita smietane z proszku? czy to ma duze znaczenie?
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
8 lat temu
Majko jeśli chcesz to możesz dać w proszku. Ja polecam jednak śmietanę, bo jest zdrowsza.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
marta·
13 lat temu
Genialny przepis!!! Szybki ,prosty w przygotowaniu wczoraj zrobiłam bo wpadła do mnie przyjaciólka była zachwycona :-)
Kolejny Twój przepis który okazał się strzałem w 10 ;-)Pozdrawiam serdecznie.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Olka·
14 lat temu
Mmm.. pychotka. Zrobiłam niespodziankę mamie i tacie, bardzo im smakowal ten deser. dziękuję za pomysl ;**
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Zuzanna Fadhel·
14 lat temu
Jestes tytan pracy, co tu zajrze to cos nowego;) pozdrowionka
zufik marcepanowy;)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Marinka·
14 lat temu
Deser wygląda pysznie :) Ja bym sobie do niego jeszcze zrobiła jakąś dobrą herbatę mrożoną.