ok. 300 g jeżyn (lub np. malin, kiwi, winogrona, truskawek, porzeczek, wiśni)*
Sposób przygotowania:
Owoce umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki. (Drobne owoce pozostawić w całości).
Bezy pokruszyć na grube kawałki.
Śmietanę ubić na sztywno.
Połowę owoców rozłożyć do szklanek lub pucharków. Na nie wyłożyć połowę bitej śmietany i połowę pokruszonych bez. Następnie wyłożyć resztę owoców, resztę bitej śmietany i bezy.
Podawać najlepiej od razu po przygotowaniu.
Uwaga:
Można użyć również owoce mrożone. Należy je najpierw pozostawić do rozmrożenia i odsączyć z soku.
Dziękuję za odpowiedź. Jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie, ale bardzo chciałabym się czegoś nauczyć. Robiłam parę rzeczy z Pani przepisów i uważam, że są genialne :-) np tort czekoladowy z bezami i śliwkami jest bajeczny :-) Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.
Genialny przepis!!! Szybki ,prosty w przygotowaniu wczoraj zrobiłam bo wpadła do mnie przyjaciólka była zachwycona :-)
Kolejny Twój przepis który okazał się strzałem w 10 ;-)Pozdrawiam serdecznie.