·
1 lat temu
Świetna strona, przepisy zawsze mi się sprawdzają. Mam pytanie dotyczące tego przepisu: czy czarne porzeczki można zastąpić czerwonymi? Pozdrawiam
Lekki deser z czarnej porzeczki i jogurtu naturalnego, udekorowany kleksem z bitej śmietany. Jest pyszny, lekki, kwaskowaty, o charakterystycznym, lekko cierpkim posmaku czarnej porzeczki, mocno owocowy i orzeźwiający. Prosty i szybki deser szczególnie na upały.
Warstwy jogortowo- porzeczkowe:
Bita śmietana:
Do dekoracji (opcjonalnie):
Uwaga:
* Jeśli porzeczki są mrożone, odważyć je i pozostawić w misce do rozmrożenia. Następnie zmiksować z sokiem, który puściły i przetrzeć przez sitko.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Liczba porcji: |
2 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |