Deser arbuzowy a'la pizza
Propozycja na zdrowy deser lub przekąskę nie tylko dla dzieci. Duży plaster arbuza udekorowany dowolnymi owocami sezonowymi lub z puszki i posypany startą, białą czekoladą. Prosty w wykonaniu, a jednak efektowny i cieszący oko dziecka.
Wytrawną wersję znajdziecie tutaj: „Przystawka arbuzowa a'la pizza”
Składniki:
- arbuz
- dowolne owoce sezonowe, z puszki lub słoika
- trochę czekolady (u mnie biała)
Sposób przygotowania:
- Arbuz umyć. Wyciąć krążki o grubości ok. 2- 3 cm, najlepiej ze środkowej części arbuza, gdzie są największe. (Ilość krążków proszę dostosować do potrzeb).
- Na krążkach arbuza rozłożyć owoce (całe jeśli są małe, a duże pokroić na plasterki, kawałki).
- Ostrym nożem pokroić krążki na trójkąty.
- Posypać startą na tarce o grubych oczkach białą czekoladą.
Smacznego.
Odsłon: 19747
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!