Szybki deser z jabłkami na ciepło. Miękkie, słodkie jabłka pod grubą warstwą chrupiącej kruszonki z płatków owsianych. Coś łatwego, mogącego zastąpić szarlotkę lub jabłecznik. Deser najlepiej jest podawać lekko ciepły sam lub w towarzystwie bitej śmietany, sosu waniliowego lub gałki lodów waniliowych.
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Weronika·
3 lat temu
Mam pytanko, a mianowicie jakie byłyby mniej więcej ilości składników na 2, bądź nawet 1 porcje?
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Sandra ·
4 lat temu
Robiłam wczoraj, zniknęło w mgnieniu oka. Kruszonka przepyszna, chrupiące, jabłka się rozpływają w ustach.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Beata ·
4 lat temu
A czy można mąkę pszenna zamienić na razową. Może ktoś piekł i może mi podpowiedzieć.Dziekuję
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Lena ·
4 lat temu
Zrobiłam z samych płatków owsianych, które zmieliłam trochę I wyszło super. Zupełnie bez mąki.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Michalina·
5 lat temu
Właśnie zrobiłam. Super przepis a crumble po prostu mogłabym zjeść i na śniadanie i na obiad i jeszcze na kolację py cho ta ! Czy wie pani może czy da się tak po prostu podmienić masło w kruszonce na olej kokosowy?
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
5 lat temu
Zrobiłabym na wyczucie. Już wiesz jaka ma być konsystencja kruszonki, to tak zrób też z olejem kokosowym ;)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Magda·
5 lat temu
Dziekuje za te kruszonke, jest rewelacyjna😋😍
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Nastka·
7 lat temu
Przepyszne crumble! Robię je bardzo często, smaczne również na zimno następnego dnia
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Gosia·
10 lat temu
Serdecznie dziękuję za odpowiedź :) Crumble pyszne! :)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Gosia·
10 lat temu
A mogłaby Pani podać wymiary naczynia żaroodpornego? :)