Porzeczka w cukrze do dekoracji

Porzeczkę można wykorzystać nie tylko do ciast, kremów, ale również do dekorowania wypieków tj. babeczki, torty, ciasta z porzeczką w środku, czy desery. W zależności od wypieku, można do dekoracji użyć samych gałązek porzeczki lub też obtoczonych w cukrze gałązek albo pojedynczych kulek. Jeśli wypiek nie jest za słodki, a chcemy ozdobić go porzeczką to wykorzystajmy porzeczkę w cukrze. Ten kontrast biało- czerwony prezentuje się bardzo ładnie na wypieku.
Przygotowanie takiej dekoracji jest bardzo proste. Wystarczy porzeczki umyć i jeszcze wilgotne obtoczyć w cukrze. Taka dekoracja utrzyma się na wypieku przez kilka dni.
Składniki:
- świeża porzeczka
- cukier
Sposób przygotowania:
- Do miseczki lub głębokiego talerza wsypać trochę cukru.
- Porzeczki umyć i bez osuszania, jedną gałązkę po drugiej, obtaczać w cukrze.

- Układać np. na talerzu lub desce.

- Udekorować wybrany wypiek.
|
Całkowity czas przygotowania: |
||
| Trudność: | łatwa | |
| Koszt: | niski |

Odsłon: 11200
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!