Gniazdka wielkanocne z paluszków
Czekoladowe gniazdka wielkanocne z kolorowymi jajeczkami w środku. Doskonała i prosta do przygotowania dekoracja wielkanocnych wypieków. Gniazdka zrobione są z paluszków, obtoczonych w czekoladzie. Paluszki można użyć słone lub nie. Sól akurat pasuje do czekolady ;).
Składniki na ok. 16 sztuk:
- 100 g paluszków (z solą lub bez)
- 200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
- kolorowe jajeczka cukrowe, czekoladowe lub marcepanowe
Sposób przygotowania:
- Paluszki pokroić lub połamać na 4 części. Oddzielić od powstałych okruchów i przełożyć do miski.
- Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać do paluszków i wymieszać, aby całe obtoczyły się w czekoladzie.
- Blat lub dużą deskę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Przy pomocy dwóch łyżeczek formować na papierze gniazdka.
- Od razu ozdobić kolorowymi jajeczkami i pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.
Czas przygotowania: |
||
Ilość sztuk: |
ok. 16 |
|
Trudność: | łatwa | |
Koszt: | niski |
Odsłon: 17280
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!