Przygotowanie puddingu z nasionami chia jest naprawdę proste. Wystarczy jedynie wymieszać nasiona z ulubionym mlekiem i dosłodzić do smaku. Po paru godzinach, a najlepiej nocy pudding jest gotowy do spożycia. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami lub musem owocowym. Sam pudding można przechowywać przez parę dni w lodówce. Dlatego warto zrobić go więcej i mieć pod ręką np. na śniadanie.
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Justyna·
4 lat temu
Witam. Jak to możliwe, ze po zalaniu mlekiem i wstawieniu do lodówki nie pęcznieją nasiona i nie robi mi się pudding🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️Próbowałam dwa razy, przepis niby banalnie prosty a mi nie chce się zrobić🤦♀️Może pani jakoś mi pomoże. Będę wdzięczna za pomoc
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
4 lat temu
Powinno zacząć gęstnieć już przed włożeniem do lodówki. Kupiłabym inne nasiona.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Laura·
5 lat temu
Pół godziny to za krótko, najlepiej zostawić to na noc, jeżeli nie to na 2 godziny, a nie PÓŁ XD. Nieważne czy będzie to z cukrem, syropem, cynamonem - ZAWSZE SIĘ ZETNIE(napęcznieje), wystarczy zostawić na dłużej i co jakiś czas mieszać żeby nie ma grudek, sklejonych ze sobą kupek nasion :)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Viola·
5 lat temu
Przecież w przepisie jest napisane "wstawić do lodówki na kilka godzin". Proszę doczytać ;)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Tola·
4 lat temu
Można chwilę pogotowac na mini. temp. cały czas mieszając, wtedy nie musimy na noc do ldówy wstawiać. Wystarczą 2-3 godz i gotowe😉
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Paulina ·
5 lat temu
Mega
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Agnieszka·
5 lat temu
Niestety mi sie ściął ☹️ Nie wiem co zrobilam zle
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Martyna·
5 lat temu
Nasiona mogły być stare. Zauważyłam, że z czasem tracą swoje właściwości żelujące.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Agnieszka·
4 lat temu
....i to by się zgadzało - ja użyłam starych nasion i też mi się nie ścięło tak jak powinno ... :?
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Olga·
2 lat temu
Nasionka bardzo różnie się zachowują, czasem przy chia z nowo otwartej paczki też nie widziałam właściwego efektu. Obecnie na wszelki wypadek staram się zalewać je ciepłym mlekiem i wówczas czekam do pełnego ostudzenia (30-60 minut) z kilkukrotnym mieszaniem przed włożeniem do lodówki - wychodzi:)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
marta·
6 lat temu
pyszny, zdrowy i bardzo prosty przepis <3
super smakuje z dżemem i swieżymi owocami,
uwaga dla tych, co chcą zrobić: raz probowalam zastapić cynamon cukrem waniliowym i calośc nie zgęstniała, więc prawdopodobnie pełni on tu nie tylko funkcję przyprawy
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Meryl·
5 lat temu
Ja robiłam bez cynamonu :) i wyszedł idealny
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
kobuma·
5 lat temu
może za krótko się ścinał?...
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Aleksandra·
5 lat temu
Ja dodałam raz kakao typu Puchatek i bez problemu udał się 🙂 ale zawsze wstawiam na całą noc do lodówki. Może czas namaczania ma decydujący wpływ.