Czekoladowy pudding z chia
Pudding z nasion chia tym razem w wersji czekoladowej. Bardzo prosty do przygotowania, a jaki zdrowy. Puddingu nie gotujemy, a jedynie mieszamy wszystkie składniki. To wszystko. Jedynie na jego zjedzenie najlepiej poczekać parę godzin. Podajemy go ze świeży owocami lub musem owocowym. Klasyczną wersję znajdziecie tutaj.
Składniki na 2 porcje:
- 250ml mleka (krowiego, migdałowego, ryżowego, sojowego, kokosowego)
- 4 łyżki nasion chia (w przypadku mleka kokosowego z puszki polecam użyć tylko 3 łyżek nasion chia)
- 2 łyżki kakao
- ½ łyżeczki cynamonu
- 2- 3 łyżki syropu z agawy, ryżowego, klonowego, golden syropu lub miodu
Dodatkowo:
- np. mango
Sposób przygotowania:
- Mleko wymieszać z nasionami chia, kakao i cynamonem. Odstawić na ok. pół godziny, mieszając od czasu do czasu, aby nie zrobiły się grudki.
- Następnie posłodzić do smaku. Przykryć np. folią spożywczą i wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.
- Zmiksować mango na mus. Pudding rozłożyć do szklanek lub pucharków i polać musem.
Smacznego.
Odsłon: 64443
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!