·
4 lat temu
Bardzo szybki przepis wyglada apetycznie, postanowilam zrobic.
Ale nie stety bardzo suche
Ale nie stety bardzo suche
Małe, chrupiące kwadraciki smażone na głębokim oleju, w smaku przypominające faworki. Ciasto podczas smażenia ładnie rośnie, tworząc kwadratowe poduszeczki. Przekąska niebezpieczna, gdy jest w zasięgu ręki- znika dość szybko :). Kwadraciki smakują najlepiej zaraz po usmażeniu.
Składniki:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Smacznego.
Uwaga:
* Grappa to włoski napój alkoholowy. Ja zastąpiłam go wódką.
Przepis pochodzi z książki: „Backvergnügen wie noch nie”.
Czas przygotowania (łącznie za smażeniem): |
około 1 godz. | |
Liczba sztuk: |
około 120- 150 | |
Trudność: | łatwe | |
Koszt: | niski |