Bułeczki z czekoladą

36 Komentarzy

Bułeczki z czekoladą

Słodkie bułeczki z dużą ilością czekoladowych kawałków. W sam raz na drugie śniadanie lub przekąskę. Najlepsze, gdy są lekko ciepłe i czekolada się rozpływa. Świeże mają chrupiącą skórkę.

Składniki:

  • 100g gorzkiej czekolady (lub mlecznej)
  • 250g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50g cukru
  • szczypta soli
  • 125g twarożku śmietankowego, twarogu z wiaderka lub quarku
  • 75ml mleka
  • 75ml oleju
  • trochę mleka do smarowania bułek

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę pokroić w kostkę.
  2. Resztę składników zagnieść szybko na jednolitą masę (ręką lub robotem kuchennym, używając haka do zagniatania ciasta). Dodać kawałki czekolady i wymieszać.
  3. Ciasto podzielić na 10 części. Z każdej uformować bułeczkę. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem.

02

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 200°C.

Przepis pochodzi ze strony: www.huettenhilfe.de, „Schokobrötchen”.

zegarek

Czas przygotowania:

około 15 min.
zegarek3

Czas pieczenia:

około 20 min.
porcje

Liczba sztuk:

10
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Bułeczki z czekoladą

Bułeczki z czekoladą

Bułeczki z czekoladą

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna · 12 lat temu
    [b]Jacku[/b] nie trzeba.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Jacek · 12 lat temu
    a trzeba cos czasu odczekac zeby one urosły ??
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Ola · 12 lat temu
    Przepis super, mój chłopak powiedział że jedne z najlepszych bułeczek jakie robiłam :)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    szynaszyla 23 · 12 lat temu
    Zupenie mi nie wyszlo. Moje "buleczki" wygladaja jak slaba podrobka ciastek z czekolada.W smaku jednak w ogole ich nie przypominają :/
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna · 12 lat temu
    [b]Igo[/b] nie. Twaróg musisz dodać, bo inaczej bułeczki będą za suche. Twaróg nadaje wilgotności ciastu. Nie bój się, nie będziesz go czuła w bułkach.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Iga · 12 lat temu
    Można je upiec bez twarogu?, (jakoś mi on tam nie pasuje) wolałabym tylko czekoladę!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    moniaaa · 12 lat temu
    ciasto wyszlo mokre ze nie dalo rady zrobic z niego kulek;/
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Gość · 13 lat temu
    Spróbowałam przepisu, bardzo dobre :)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    milk_chocolate84 · 14 lat temu
    Zrobiłabym je w tej sekundzie.. tylko serka nie mam :(
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    asieja · 14 lat temu
    rozpływająca się czekolada.. ach, cudo!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Paula · 14 lat temu
    przepis bardzo mi się podoba i zapisuję, a bułeczki są cudowne :)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    majka · 14 lat temu
    Przesliczne buleczki. I ile w nich czekolady..mniam! :)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Majana · 14 lat temu
    Och, są piękne!
    Nie wiem dlaczego, ale ja sniłam o bułkach z czekoladą dziś w nocy :))