Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

7 Komentarzy

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Proste ciasteczka, tylko z 3 składników do przygotowania w 15 minut. Ciasteczka są słodkie i smakują intensywnie masłem orzechowym. Od masła są również dość tłuste.

Składniki:

  • 200g masła orzechowego (z kawałkami lub bez)
  • 70g cukru pudru
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

  1. Masło orzechowe przełożyć do miski. Dodać jajko i cukier puder. Wymieszać łyżką na gładką masę.
  2. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować albo małe kulki, układać je na blachę i robić widelcem wzorek, albo wykładać kleksy przy pomocy dwóch łyżeczek.

23

4

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, na złoty kolor w temperaturze 180°C.

Smacznego.

zegarek

Czas przygotowania:

ok. 10 minut
zegarek3

Czas pieczenia:

ok. 15 minut
porcje

Liczba sztuk:

ok. 15 (ciasteczka nakładane łyżeczkami), ok. 20 ze wzorkiem w kratkę
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków formowane przy pomocy dwóch łyżeczek:

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków. Wzorek zrobiony widelcem:

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Ciasteczka z masła orzechowego z kawałkami. Masa formowana w kulki:

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Alicja · 2 lat temu
    Wyszły obrzydliwe nie polecam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Asia · 4 lat temu
    Pyszne ciastka! Mięciutkie i bardzo orzechowe! Pychota! Robiłam juz kilka razy 😊
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Kasia Gurbacka · 8 lat temu
    Fajne te bezglutenowe ciasteczka z masłem orzechowym, moje upiekłam podobnie, ale bez spulchniaczy:)
    Zadziwiające jest to jak masło orzechowe może "urosnąć" :)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    peggiwkuchni · 8 lat temu
    Bazując na tym przepisie uczyniłam super pyszne ciasteczka :-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    ili · 8 lat temu
    robiłam 2 razy ciasteczla z tego przepisu i wcale mi tak ladne nie wyszly, ciastka rpzlaly sie po blaszce
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    gin · 9 lat temu
    Ależ one śliczne! :)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Angie · 9 lat temu
    Ciasteczka przepyszne.Tanie,łatwe I szybkie do zrobienia.Jeśli ktoś jest fanem masła orzechowego to polecam.