·
1 lat temu
Wyszły super! Dałam trochę mniej mleka niż było w puszce (puszka ok. 400g) i się w ogóle nie rozlały. Trochę się za mocno spiekły z góry, ale to pewnie wina pieca. Trzeba obserwować! Polecam, bardzo smaczne.
Ekspresowe kokosanki tylko z dwóch składników: wiórków kokosowych i słodzonego mleka skondensowanego. Wystarczy wymieszać te dwa składniki, wyłożyć na blachę i upiec. Proste i szybkie do przygotowania. Kokosanki są soczyste, lepkie, słodkie i smaczne. Jeśli chcielibyście trochę mniej słodsze, to można dodać do nich małą ilość sera twarogowego z wiaderka, ale tylko ok. 50- 60 g, aby masa nie wyszła za rzadka i kokosanki podczas pieczenia się nie rozjechały.
![]() |
Czas: |
Czas przygotowania:
Czas pieczenia:
|
![]() |
Liczba sztuk: |
ok. 20 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | średni |