Makaroniki cytrynowe na bezie francuskiej

Makaroniki zabarwione na żółty kolor i przełożone cytrynowym kremem lemon curd. Bardzo dobre połączenie kwaśnego ze słodkim.
Jeśli pieczesz makaroniki po raz pierwszy to przed przystąpieniem do pracy polecam przeczytać artykuł: "Jak upiec makaroniki".
Składniki na ok. 36 pojedynczych makaroników:
- 70g zmielonych migdałów bez skórki
- 100g cukru pudru
- 50g białka
- szczypta soli
- żółty barwnik spożywczy
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
- Makaroniki przygotować według przepisu: „Makaroniki na bezie francuskiej” (dodając w punkcie 3 barwnik żółty).
- Połowę makaroników odwrócić płaską stroną do góry. Następnie wyłożyć lemon curd łyżeczką i przykryć pozostałymi makaronikami. Lekko docisnąć, aby krem cytrynowy zrównał się z brzegiem makaroników.
Smacznego.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.