Kuleczki kokosowe


Biszkopty z bitą śmietaną obtoczone w wiórkach kokosowych to proste ciasteczka bez pieczenia. Są miekkie, lekkie i szybkie do przygotowania.
Składniki:
- 120 g okrągłych biszkoptów
- 200 g słodkiej śmietany 30- 36%
- 1 łyżka cukru pudru
- ok. 50 g drobnych wiórków kokosowych
- ok. 125 ml mleka
Sposób przygotowania:
- Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
- Lekko ciepłe mleko nalać do miseczki.
- Biszkopt zanurzyć na ok. 2 sekundy w mleku.
- Na biszkopt nałożyć bitą śmietanę i przykryć drugim biszkoptem również namoczonym w mleku.
- Całość obtoczyć w wiórkach kokosowych.
- Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na noc, aby biszkopty całe zmiękły.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość sztuk: |
ok. 24 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |

Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.