Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Proste ciasteczka, tylko z 3 składników do przygotowania w 15 minut. Ciasteczka są słodkie i smakują intensywnie masłem orzechowym. Od masła są również dość tłuste.
Składniki:
- 200g masła orzechowego (z kawałkami lub bez)
- 70g cukru pudru
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
- Masło orzechowe przełożyć do miski. Dodać jajko i cukier puder. Wymieszać łyżką na gładką masę.
- Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować albo małe kulki, układać je na blachę i robić widelcem wzorek, albo wykładać kleksy przy pomocy dwóch łyżeczek.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, na złoty kolor w temperaturze 180°C.
Smacznego.
![]() |
Czas przygotowania: |
ok. 10 minut |
![]() |
Czas pieczenia: |
ok. 15 minut |
![]() |
Liczba sztuk: |
ok. 15 (ciasteczka nakładane łyżeczkami), ok. 20 ze wzorkiem w kratkę |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków formowane przy pomocy dwóch łyżeczek:
Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków. Wzorek zrobiony widelcem:
Ciasteczka z masła orzechowego z kawałkami. Masa formowana w kulki:
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.