Rocky Road Cake


Rocky Road Cake, czyli kolorowe pianki marshmallows, herbatniki i orzechy w czekoladzie. To coś w rodzaju batonów czekoladowych. Bardzo szybkie i łatwe do przygotowania, a w dodatku bez pieczenia. Na ich widok pojawia się uśmiech na wszystkich dziecięcych buziach.
Składniki:
- 175g herbatników*
- 300g czekolady gorzkiej
- 100g czekolady mlecznej
- 4 łyżki Ahornsirup (syropu klonowego) lub golden syrup
- 150g masła
- 150g kolorowych, mini pianek marshmallows (mogą być również duże pianki)
- 150g grubo posiekanych orzechów
Dodatkowo:
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
- Herbatniki połamać na kawałki.
- W przypadku użycia dużych pianek, należy pokroić je na mniejsze kawałki.
- Czekolady połamać na kawałki i razem z syropem i masłem roztopić w kąpieli wodnej. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie dodać herbatniki, pianki i orzechy. Wymieszać.
- Formę o wymiarach ok. 25x 25cm wyłożyć folią aluminiową. Gotową masę przełożyć do formy. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.
- Przed podaniem wyciągnąć z formy, ściągnąć folię, posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki.
Uwaga:
- * W wersji bezglutenowej należy użyć herbatników bezglutenowych i upewnić się, że pozostałe produkty są bezglutenowe.
Źródło: Przepis pochodzi z magazynu: „For me”.
![]() |
Kuchnia: |
angielska, amerykańska, australijska |
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 25 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | wysoki |


Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.