
Pyszne i łatwe do przygotowania pralinki z likierem jajecznym i migdałami.
Składniki:
- 200g białej czekolady
 - 25g masła
 - 150g zmielonych migdałów lub orzechów
 - 75ml likieru jajecznego
 - do obtoczenia: mielone migdały lub roztopiona w kąpieli wodnej czekolada (co najmniej 200g).
 
Sposób przygotowania:
- Czekoladę roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej.
 - Dodać migdały i likier. Wymieszać i wstawić na chwilę do zamrażalnika, aby masa zgęstniała.
 - Z masy uformować pralinki. Obtaczać w migdałach lub w czekoladzie. Wstawić do lodówki.
 
Przepis pochodzi ze strony: www.chefkoch.de, autor: Birgit1980, „Eierlikör- Pralinen”.
| 
				 Czas przygotowania:  | 
			ok. 30 min. | |
| 
				 Liczba sztuk:  | 
			ok. 25 | |
| Trudność: | łatwe | |
| Koszt: | średni | 


