Krem czekoladowo- bananowy

6 Komentarzy
Krem czekoladowo- bananowy

Smaczny krem czekoladowy z bananów i kakao. Szybki i łatwy do przygotowania. Krem nie jest mocno gęsty i bardzo dobrze nadaję się jako polewa do ciasta lub do posmarowania pieczywa.

Składniki:

  • 2 mocno dojrzałe banany
  • 2 kopiate łyżki kakao
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • ok. 2 łyżek substancji słodzącej np. cukier puder, ksylitol, erytrytol, syrop z agawy itp.

Sposób przygotowania:

  1. Banany obrać. Dodać kakao i olej. Zmiksować blenderem na gładką masę.
  2. Posłodzić według uznania i zmiksować ponownie.
  3. Krem przełożyć do słoiczka, zakręcić i wstawić do lodówki.

Całkowity czas przygotowania:

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Krem czekoladowo- bananowy Krem czekoladowo- bananowy Krem czekoladowo- bananowy
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    WIOLETTA · 1 lat temu
    krem wyszedl rzadki jak zagęscic
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Emka · 1 lat temu
    Jak długo ten krem może stać w lodówce? I czy można go zamrozić?
    • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
      Joanna Moderator · 1 lat temu
      W lodówce do 2- 3 dni. Jak zamrozisz to wyjdą czekoladowe lody nice cream. Na pewno też smaczne.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Ania · 3 lat temu
    Dojrzały banan zmiksowany z proszkiem kakaowym smakuje i wygląda znakomicie. Olej i cukier są tu zupełnie zbędne.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Paulina · 5 lat temu
    Witam.
    Czy ten krem nadaje się do tortu ?