Gofry z masłem orzechowym (keto, low carb)

Napisz komentarz
Keto gofry z masłem orzechowym

Szybkie i łatwe gofry bez cukru, mąki i glutenu. Tylko z 3 składników. Są fajnie puszyste, orzechowe. Można podać je z ulubionym dodatkiem. Dla osłody można posypać je erytrytolem w pudrze. Ja zrobiłam do nich sos malinowy. (Podgrzałam w garnku mrożone maliny, osłodzone erytrytolem, aż do ich rozmrożenia). Super na śniadanie lub jako deser.

Makro 1 gofra: 189 kcal, B: 9g, T: 14,5g, W: 3,5g (W netto: 2g).

Składniki na ok. 5 sztuk:

  • 100 g gładkiego masła orzechowego (100% orzechów w składzie)
  • 100 g gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej typu greckiego 10% tłuszczu)
  • 3 jajka (rozmiar M)

Sposób przygotowania:

  1. Gofrownicę rozgrzać. (Nie trzeba jej smarować tłuszczem przed smażeniem).
  2. Do miski przełożyć masło orzechowe, jogurt i jajka. Wymieszać trzepaczką (lub zmiksować) na gładką masę.
  3. Smażyć gofry po kilka minut, aż ciasto dobrze się zarumieni. Usmażone gofry najlepiej wyłożyć na chwilę na kratkę kuchenną. Podawać z ulubionym dodatkiem.
Czas

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Liczba porcji:

ok. 5

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: średni
Keto gofry z masłem orzechowym
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!