100g posiekanej czekolady (nie za drobno) lub groszku czekoladowego
Sposób przygotowania:
W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
W drugiej misce wymieszać trzepaczką gazowaną wodę mineralną, olej i jajka.
Następnie wymieszać trzepaczką składniki z obu misek. Nie mieszać długo, lecz tylko do momentu połączenia się składników. Na końcu wmieszać delikatnie szpatułką kawałki czekolady.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto nałożyć do papilotek.
Muffinki piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut, do suchego patyczka, w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół). Studzić przez parę minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyciągnąć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Ja robie je z ponad rok i są genialne moim zdaniem nie da się ich zepsuć A ja mam psa który lubi ciasta itd no i ja postawiłam sobie mafinke na stoliku idę do kuchni po mleko wracam a mój pies się oblizuje i się na mnie patrzy z wzrokiem daj mi wiecej (rofl)
Babeczki wychodzą świetne , ja dziś zrobiłam troszke inaczej :-zamiast wody dodałam spite -zamiast czekoladki skruszyłam kinder jajka Wyszły bombowe 🧁🧁😋