Pralinki z likierem jajecznym

Pyszne i łatwe do przygotowania pralinki z likierem jajecznym i migdałami.
Składniki:
- 200g białej czekolady
- 25g masła
- 150g zmielonych migdałów lub orzechów
- 75ml likieru jajecznego
- do obtoczenia: mielone migdały lub roztopiona w kąpieli wodnej czekolada (co najmniej 200g).
Sposób przygotowania:
- Czekoladę roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej.
- Dodać migdały i likier. Wymieszać i wstawić na chwilę do zamrażalnika, aby masa zgęstniała.
- Z masy uformować pralinki. Obtaczać w migdałach lub w czekoladzie. Wstawić do lodówki.
Przepis pochodzi ze strony: www.chefkoch.de, autor: Birgit1980, „Eierlikör- Pralinen”.
![]() |
Czas przygotowania: |
ok. 30 min. |
![]() |
Liczba sztuk: |
ok. 25 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.