Krem czekoladowo- bananowy


Smaczny krem czekoladowy z bananów i kakao. Szybki i łatwy do przygotowania. Krem nie jest mocno gęsty i bardzo dobrze nadaję się jako polewa do ciasta lub do posmarowania pieczywa.
Składniki:
- 2 mocno dojrzałe banany
- 2 kopiate łyżki kakao
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- ok. 2 łyżek substancji słodzącej np. cukier puder, ksylitol, erytrytol, syrop z agawy itp.
Sposób przygotowania:
- Banany obrać. Dodać kakao i olej. Zmiksować blenderem na gładką masę.
- Posłodzić według uznania i zmiksować ponownie.
- Krem przełożyć do słoiczka, zakręcić i wstawić do lodówki.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |



Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.