Kawa mrożona z kostkami mlecznymi

Mrożona kawa serwowana z zamrożonymi kostkami mleka i słodzona masą krówkową. Bardzo łatwa do przygotowania, a efektowna i inna niż zwykła, codzienna kawa.
Składniki:
- kawa z ekspresu lub rozpuszczalna
- masa krówkowa
- mleko
Sposób przygotowania:
- Mleko rozlać do foremki do lodu lub pralinek i wstawić do zamrażalnika na parę godzin.
- Przygotować kawę, ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce.
- Na dno szklanek nałożyć po 2 łyżeczki masy krówkowej (mniej lub więcej w zależności, jak słodka powinna być kawa).
- Do szklanek rozlać zimną kawę i wrzucić po parę kostek zamrożonego mleka.
- Podawać od razu.
Smacznego.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.