Lody z creme fraiche

Szybkie lody bez maszyny z Crème fraîche i mleka skondensowanego słodzonego. Do przygotowania tych lodów można wykorzystać kupną śmietanę Crème fraîche lub przygotowaną z tego przepisu: Creme fraiche.
Lody są słodkie z lekką, kwaskową nutą. Smakiem przypominają nam białą czekoladę ;).
Robiłam również te lody z dodatkiem ziarenek z wanilii, ale smakowo nie wyczułam żadnej różnicy.
Składniki:
- 400g mleka skondensowanego słodzonego
- 450g Creme fraiche (kupna lub z przepisu: Creme fraiche)
Sposób przygotowania:
- Mleko skondensowane słodzone i creme fraiche przełożyć do miski. Wymieszać trzepaczką na gładką masę.
- Gotową masę przełożyć do formy keksowej wyłożonej folią spożywczą lub innego pojemnika przeznaczonego do mrożenia. Masę przykryć z góry folią spożywczą lub pokrywką i wstawić do zamrażalnika na co najmniej 4 godz. (Jeśli lody przebywają długo w zamrażalniku, dobrze jest je wyciągnąć na ok. 10- 15 min. przed podaniem, aby nieco zmiękły).
Smacznego.
Źródło: Przepis pochodzi ze strony: moeyskitchen.com
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.