Babeczki- doniczki z kwiatkiem

Łatwe, a zarazem urokliwe babeczki przypominające doniczkę z kwiatkiem. Do ich przygotowania potrzebne są ulubione babeczki/ muffinki czekoladowe lub kakaowe, krem czekoladowo- orzechowy lub dowolna masa, lizaki oraz żelki. Babeczki są dość szybkie do przygotowania, a zapewniam, że dzieciaki będą zachwycone.
Babeczki można upiec również w wersji bezglutenowej, robiąc Babeczki buraczane na uniwersalnej mące bezglutenowej i wybierając lizaki i żelki bezglutenowe.
Składniki:
- ulubione ciasto na babeczki/ muffinki czekoladowe lub kakaowe (np.: Babeczki buraczane, Muffinki Szwarcwaldzkie, Babeczki misie, Murzynkowe muffinki, Muffinki czekoladowe z kremem z mascarpone)
- krem czekoladowo- orzechowy typu Nutella
- lizaki (najlepiej z kwiatkiem)
- żelki o kształcie przypominającym listki
Sposób przygotowania:
- Upiec babeczki/ muffinki z wybranego przepisu. Pozostawić do ostygnięcia.
- Z każdej babeczki/ muffinka ściąć górę i ją pokruszyć rękami.
- Spód babeczki/ muffinka posmarować kremem czekoladowo- orzechowym i posypać pokruszonym ciastem, lekko je dociskając, aby nie spadało. W ten sam sposób przygotować wszystkie babeczki.
- W środek gotowych babeczek wbić lizaka.
- Po dwie żelki umieścić na każdej babeczce, podklejając je uprzednio kremem czekoladowo- orzechowym, aby trzymały się na babeczkach.
Smacznego.
Uwaga dla osób mieszkających w Niemczech:
Lizaki, takie jak na zdjęciach, dostałam w Müller Drogerie, a żelki użyłam Haribo: Saure Bohnen.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.