·
1 lat temu
Rzeczywiście, bardzo dekoracyjny :-)
Kolorowy cukier przyda się do ozdobienia wypieków. Przygotowuje się go w łatwy sposób. Wystarczy zwykły, biały cukier wymieszać z barwnikiem spożywczym o dowolnej barwie. Kolory barwników można mieszać. Przykładowo chcąc uzyskać cukier o kolorze zielonym zamiast barwnika zielonego można dodać również barwnik żółty i niebieski.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Smacznego.
* Używam barwników w żelu, ale można zrobić również taki cukier używając barwnika w płynie lub w proszku wymieszanego z małą ilością wody. Wówczas cukier należy wsypać do słoika, dodać barwnik, zakręcić słoik i potrząsać słoikiem, aż cukier będzie miał jednolitą barwę. Wysypać cukier np. na papier do pieczenia i pozostawić do wyschnięcia.