Przelicznik form do pieczenia
Niniejszy formularz służy do procentowego przeliczania ilości składników przy zmianie wielkości formy do pieczenia.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Przelicznik genialny! Teraz z każdego tortu mogę zrobić ciasto, a z każdego ciasta tort. :D
- {"set":null,"list":{"2":4}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.tortownica ok, przykład z 10x10 na 5x5 wychodzi 0,25 krotność przecież druga jest mniejsza
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Tak dokładnie, należy zmiejszyć składniki z dużej formy przemnażając je przez 0,25, jeśli chcemy użyć formy 5x5.
- {"set":null,"list":{"2":5,"5":1}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.No i wszystko się zgadza
- {"set":null,"list":{"2":1}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Przelicznik super, ale troche zglupialam.... Jesli w przepisie jest tortownica 26cm, a ja chce uzyc mini tortownicy o srednicy 9cm, ale chce zrobic to na dwa razy to mam przeliczyc na tortownice o srednicy 18cm i wtedy zrobic z 47% czy mozna tez zaokraglic do 50% skladnikow? Czy to wlasciwie obojetne? (przepraszam za takie pytanie, srednio sie orientuje w tego typu rzeczach 😅😅)
- {"set":null,"list":{"2":0}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Przeliczasz na tortownicę 9 cm i mnożych przez 2. Jeśli wychodzi np. 47% to przemnażam przez 0,47. Jajka zaokrąglam to najbliższej wartości.
- {"set":null,"list":{"2":1}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Przelicznik bombaA jak przeliczyć czas pieczenia, o ile dłuzej piec?
- {"set":null,"list":{"2":1}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Czas pieczenia pozostaje bez zmian lub jest zbliżony.
- {"set":null,"list":{"2":2}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Przelicznik rewelacja!! Bardzo się cieszę że tu trafiłam😍
- {"set":null,"list":{"2":2}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Jeśli mam o 0.61 to znaczy ile mam dodać ?
- {"set":null,"list":{"3":3,"2":2,"4":0,"5":0,"6":0,"7":0}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Przemnóż przez ten współczynnik wszystkie składniki z wybranego przepisu.
- {"set":null,"list":{"2":0,"3":0,"4":0,"5":0,"6":0,"7":0}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Jeżeli zmieniam formę na większą i mam użyć 177% ilości składników to mam zwiększyć porcje ×2 czy ×1,5?
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.To jest więcej niż 1,5 a mniej niż 2 ;). Powinnaś przemnożyć wszystkie składniki przez 1,77, a jajka zaokrąglić ;)
- {"set":null,"list":{"2":2}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Bardzo dziękuję za odpowiedź 🙂
- {"set":null,"list":{"2":0}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Jeśli zmieniam formę na większą i mam użyć 152% ilości składników z przepisu, co to oznacza w praktyce?
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Mnożysz po kolei wszystki składniki przez 1,52. Musisz użyć 1,5 porcji.
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.jeśli zmieniam formą na większą i muszę użyć np. 150% ilości składników z oryginalnego przepisu jaki będzie czas pieczenia? nie zmieni się? czy również zwiększyć?
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Powinien pozostać taki sam lub zbliżony ;)
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Super sprawa, dziękuję . Mi bardzo pomógł (clap)
- {"set":null,"list":{"2":2}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Pomógł :))
- {"set":null,"list":{"2":2,"3":1}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.1 szklanka to ile to gram maki i cukru
- {"set":null,"list":{"2":2}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.1 szklanka o pojemności 250 ml:
1 szklanka mąki pszennej = 150 g
1 szklanka cukru = 200 g- {"set":null,"list":{"2":7}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Najlepszy i najprostszy przelicznik,zawsze korzystam przy pieczeniu :)
- {"set":null,"list":{"2":5,"5":1,"3":0,"4":0,"6":0,"7":0}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Bardzo mi sie przydaje ten przelicznik.
- {"set":null,"list":{"2":3,"5":0,"6":0}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.O tak (nod) Mnie rownież ;)
- {"set":null,"list":{"2":2,"7":0,"5":0,"3":1,"6":0}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Bardzo pomocny przelicznik
- {"set":null,"list":{"2":7,"3":0,"4":0,"5":0,"6":0,"7":0}}
- Odpowiedź
- Podziel się