Danie setek tysięcy

Takiego dania na Domowych Wypiekach jeszcze nie było. Jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Można je przygotować z najprostszych składników. To danie zna setki tysiący dzieci.
Składniki:
- ½ kostki niczego
- 100g wody
- 3 sztuki niczego
- 2 łyżki niczego
- 1 pusta szklanka
- 200g niczego
- szczypta powietrza
Sposób wykonania:
- Wszystkie składniki wyciągnąć co najmniej pół godziny wcześniej z lodówki, aby się ociepliły.
- Nic wymieszać z niczym. Odstawić na bok.
- Miękkie nic utrzeć z niczym i szczyptą powietrza na puszystą masę. Dalej miksując dodać po jednym nic. Zmniejszyć obroty miksera i dodać nic wymieszane z niczym. Mieszać krótko, tylko do połączenia się składników.
- Gotowe nic przełożyć do formy i upiec. Pozostawić do ostygnięcia.
- Podawać polane niczym.
Smacznego.
Tak codziennie wygląda posiłek ponad 160 000 polskich dzieci.
Podziel się Posiłkiem to ogólnopolski program społeczny, którego celem jest walka z niedożywieniem wśród dzieci, zainicjowany i prowadzony przez firmę Danone.
Pomoc prowadzona na szeroką skalę możliwa jest dzięki zaangażowaniu milionów konsumentów, tysięcy wolontariuszy, mediów i organizacji społecznych.
Dzięki działaniom takim jak sprzedaż produktów oznaczonych logo programu – Talerzykiem, Ogólnopolskiej Zbiórce Żywności Podziel się Posiłkiem, Koncertom i Programowi Grantowemu w ciągu 10 lat wydaliśmy już niemal 13 mln posiłków niedożywionym dzieciom. Na tym jednak misja organizatora nie kończy się – jak pokazują najnowsze badania z problemem niedożywienia wciąż boryka się aż 162 tysiące dzieci ze szkół podstawowych.
Jak pomóc niedożywionym dzieciom? Wystarczy kupić jogurty Danone oznaczone logiem programu – Talerzykiem, w okresie od września do końca października 2013 roku. Dzięki temu każdy z nas może nie tylko zadbać o dietę swoją i swoich bliskich, ale i pomagać – część zysków ze sprzedaży produktów zostanie przekazana na ufundowanie posiłków niedożywionym dzieciom.
Warto pomagać - to takie proste. Pomóżcie nam ufundować kolejny milion posiłków!
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!