Najnowsze komentarze

Karolina 5 dni temu Tort plaża
Dziękuję za inspirację!
2 image(s)
Kasia 6 dni temu Prosta drożdżówka
Rewelacja! Piekę już 3 raz i za każdym razem z innym dodatkiem. Zawsze myślałam, że pieczenie drożdżówki to jakiś wielki wyczyn, ale ten przepis jest dla każdego, nie trzeba mieć wielkich umiejętności cukierniczych. Przepis troszkę zmieniłam, ale minimalnie, dodaje cukier wanilinowy oraz mieszam wszystko w robocie.
Agnieszka 6 dni temu Ciasto czekoladowe na kefirze
Czy zamiast mąki pszennej można użyć pełnoziarnistej?
Julia 8 dni temu Precle
przepyszne wyszły!!! ☺️
1 image(s)
Jaką polewę można zastosować dla alergika na kakao i orzechy? Czy rozpuszczony kajmak będzie ok? A może poleci Pani coś jeszcze, coś mniej "lepiącego" :)
Milena 9 dni temu Lody jogurtowo- truskawkowe
Pyszne !!! Super przepis 
Helena 9 dni temu Kajzerki
Jeszcze nie ale dzisiaj zrobię bo nie miałam drożdży 
Wiola 10 dni temu Tort potrójnie czekoladowy
Robiłam 2 razy ten tort. Testowałam wiele przepisów na tort czekoladowy, ale ten jest absolutnie bezkonkurencyjnie najlepszy. Trzeba uważać na blaty ciasta, bo potrafią się łamać. Na dół daję ganasz z gorzkiej czekolady, w środek z mlecznej, na górze z białej. Ostatnio zamiast amaretto dałam likier orzechowy i był obłędny. Polecam!
@Joanna ModeratorKremu patissierie nigdy nie wolno chlodzic. Prawdziwy robi sie ze smietanki i mleka, a poki jest goracy wmksowuje sie maslo i od razu nalezy wykladac jeszcze goracy np na cieniutkie warstwy miodownika. Robie ten krem od 20 lar zawodowo w renomowanej cukierni i po szkoleniu pro, z tego przepisu to jesf po prostu budyn do drozdzowek 🧐
Anna 12 dni temu Zebra
Zawsze wychodzi  mi zakalec.Sprawdzilam kilka przepisów. Niestety tym razem nie było inaczejMoże trzeba skupić się na sernikach ;)